dinsdag 21 maart 2023

Aubergine in tomatensaus uit de oven

           Aubergines in tomatensaus uit de oven


Aubergines als ze gaar zijn hebben ze een zachte romige smaak met tomatensaus een heerlijk gerecht , ze horen bij elkaar.
Je kunt er toch wel heel veel kanten met een aubergine op.
Ik maak er een knolselderijpuree bij.
En in de tomatensaus zit heerlijk gekruid gehakt.

Wat hebben we nodig voor 2 personen
1 aubergine
250 gram gehakt
1 bol mozzarella
1 ui
3 tenen knoflook
 peper
paprikapoeder
gerookte paprikapoeder
pul biber ((rode pepervlokken)
oregano
basilicum
klein blikje tomatenpuree ( Delmonte)
1 pakgezeefde tomaten
1 lepel balsamicoazijn
halve zoutarme bouillontablet. (niet veplicht)
bloem
olijfolie



Begin met de gehakt tomatensaus.
Gehakt rul bakken in olijfolie.
Ui en knoflook klein snijden,  en bij gebakken gehakt in de pan, laat het een paar minuten mee bakken.
Tomatenpuree en gezeefde tomaten erbij schep goed om ,
kruiden en balsamicoazijn erbij.
Laat het 20 minuten zachtjes koken. 

Doe wat bloem op een bord,
Ondertussen aubergine in plakken snijden en door de bloem halen.
flinke scheut olijfolie in de pan en bak de aubergine plakken bruin.Doe het in 2 keer.

Oven voorverwarmen op 180 graden

Neem een ovenschaal daarin wat gehakt tomatensaus en  leg er de plakken aubergine op.

Bovenop de aubergine de rest van de tomatensaus 
daar bovenop de mozzarella in plakken

Wij eten het met knolselderijpuree, maar ook lekker met pasta of rijst.

En dan lekker eten.
Eet smakelijk 😋🍆
















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.