Italiaanse wildragout
Wat hebben we nodig;
En zo komt hij dan uit de oven, krijg je toch spontaan trek in. Alle smaken zijn ingetrokken...Verse kruiden komen uit eigen tuin. Ik heb Italiaanse baslicum de blaadjes zijn kleiner.
Voor 2 personen is het altijd net wat teveel om te eten , ik maak van de helft een pompoensoep voor de lunch.
Het gedeelte wat de soep ingaat schil ik niet , de andere helft schil ik wel.
Pompoen natuurlijk eerst door midden snijden de zaden en de draden eruit snijden of trekken..
Ik maak er een sausje bij op yoghurt basis.
De keuken uit het midden oosten staat bekend om geurige kruiden die veel gebruikt worden ,Omdat het kruidig is mis je het zout niet zeker de mensen die net beginnen met een zoutarm dieet.
Kip met aardappeltjes in èèn schaal is altijd lekker ..dan denk ik aan de markten in Frankrijk waar de kippen worden gegrild en daaronder liggen de aardappels die mee roosteren en ondertussen druipt het vet van de kippen erop..
Het ruik zo lekker, en dan loop je al te watertanden.
Met de aardappeltjes in deze schaal komt het ook goed met het kippenvet.
Ik ga de kip lekker marineren .
Nemen we nu een kaas waar minder zout in zit is dat beter en hoeven we niet zo zuinig om te gaan met pesto ..Normaal neem ik dan een klein theelepeltje uit zo`n potje.
En ook al eet ik wat meer aan kazen, is dit wel erg veel zout er gaat een behoorlijk portie kaas doorheen..
Ik neem dan liever wat schilfers Pecorino los los die ik over het eten strooi.
Maar nieuwjaar en gezonder eten ik maak de pesto zelf en ook al kun je basilicum het hele jaar door kopen wil ik toch iets anders uit proberen.
Dan ook niet met de peperdure pijnboompitjes maar met walnoten.
Neem wel een goede olijfolie ,dat bepaalt wel de smaak .
Ik heb olijfolie van lieve mensen gekocht die ze zelf geperst hebben uit Portugal.
Ik maak niet al teveel pesto ik maak deze week wat gerechten waarvan ik weet dat ik het ga gebruiken en voor vandaag was het geroosterde bloemkool en voor de varkenshaas
De rest bewaar ik in een afgesloten potje in de koelkast .
Het blijft een week goed
Ik gebruik de hakselaar van de staafmixer
maar de vijzel of keukenmachine is natuurlijk ook goed.
Als je het maar een goede zachte massa word