Labels
- @ Home (1)
- airfryer (4)
- Bijgerechten (16)
- Buitenlands eten (16)
- Diners (34)
- dressing (4)
- Eiergerecht (11)
- gebak en koek (2)
- Grieks (7)
- Groente (50)
- Groente Bijgerechten (1)
- hartige taart (2)
- Indonesisch (6)
- Italiaans (10)
- KHB (32)
- Lunch (14)
- Midden Oosten (16)
- ontbijt (2)
- ovenschotel (16)
- Pasta-gerechten (4)
- peulvruchten (8)
- Salades (7)
- sauzen (10)
- soep (5)
- Stoofpot (2)
- Vegetarisch (15)
- Vis (5)
- vleesgerecht (2)
zondag 12 maart 2023
Sambal goreng boontjes
Ajam ketjap
Ajam ketjap
Wat heb je nodig
Pindasaus
Pindasaus
Wat heb je nodig
Balinese eieren
Balinese eieren
Lekker eier bijgerecht bij een Oosters maaltijd of als snack, ook lekker bij nasi of eenvoudige bami.
Niet te moeilijk gerecht ,simpel maar lekker..
Je leest veel dat er chilisaus in moet doen die is normaal te zout.
Nu kun je zelf chilisaus maken en in een potje doen ,ik maak een chilisaus van pepertje gezeefde tomaten ,ketjap ,rijstazijn .gembersiroop
Ik had ook geen zin om lang in de keuken te staan en zo op deze manier is het net zo lekker.
Wat heb je nodig;
2 eieren
1 Spaanse peper
1 ui
3 tenen knoflook
kwartpakje pakje gezeefde tomaten
2 lepels gembersiroop
2 lepels rijstazijn of wijnazijn of citroensap
2 lepels z/a ketjap
1 theelepel sambal naar smaak
chilipeper als je het nog pittiger wilt
100ml kokosmelk
zonnebloemolie
lente ui
Eieren hard koken ongeveer 8minuten
Laten schrikken onder koud water
en eieren pellen
bak ze bruin (niet zo bruin als mijn eieren ..die gingen iets te hard) in zonnebloemolie
ze krijgen een krokant korstje.
Ondertussen ui ,knoflook en Spaanse peper klein snijden en bakken in zonnebloemolie op laag vuur tot het zacht is
gezeefde tomaten erbij net als ketjap rijstazijn gembersiroop eventueel chilipeper erbij ..De saus mag pit hebben
Laat het wat inkoken een minuut of 10 en dan kunnen de eieren erbij en nog een minuut of 10 mee laten koken
op het laatst de kokosmelk erbij
Tussendoor proeven of het niet te zuur te zoet of te scherp is.
Lekker met nasi
Nog wat lente ui erover en en wat snippers Spaanse pepers
Heel lekker!!!
Eet smakelijk 😋
vrijdag 10 maart 2023
Romige pasta met groente
Romige pasta met groente
Wat hebben we nodig 2 pers.
dinsdag 7 maart 2023
Griekse witte bonensoep
Griekse witte bonensoep
Wat heb je nodig:
maandag 6 maart 2023
Gevulde portobello uit de airfryer
Gevulde portobello
Wat heb je nodig voor 2 personen;
zondag 5 maart 2023
Geroosterde aubergine met ui uit de airfryer
Geroosterde aubergine met ui uit de airfryer
Wat heb je nodig;
Parelcouscoussalade
Parelcouscoussalade
Parelcouscoussalade , wat is dat lekker , die kleine witte parelbolletjes die zijn echt lekker. Nog nooit geprobeerd dan word het nu de tijd en maak deze lekkere salade eens.
Het is snel klaar en gezond , alles zit erin ,
lekker voor de lunch als bijgerecht bij je Midden Oosterse maaltijd, of voor bij de BBQ
Wat je nodig heb staat eigenlijk al op de foto , maar ik zal het toch even opschrijven
Voor 2 personen heb je nodig;
vrijdag 3 maart 2023
Pastinaakmousseline
Pastinaakmousseline
Pastinaak een lange witte wortel als je hem ziet, en heeft een zoetachtige anijssmaakHij groeit in Nederland en in deze tijd word dat steeds belangrijker. Ook niet zo duur en je krijgt een behoorlijk portie groente binnen die gezond is.
Met veel Vit C en veel calcium.
Je kunt het mengen als puree met gewone aardappel ook lekker voor de hutspot..
Ook bakken als je ze in plakjes snijd.
Ik maak er een hele zachte mousseline mee, heerlijk van smaak. Dat is smeuiger dan een puree.
Ik heb niet helemaal genoeg en doe er wat aardappels bij.
Wil je KHB eten laat de aardappels weg.