Labels
- @ Home (1)
- airfryer (4)
- Bijgerechten (16)
- Buitenlands eten (16)
- Diners (34)
- dressing (4)
- Eiergerecht (11)
- gebak en koek (2)
- Grieks (7)
- Groente (50)
- Groente Bijgerechten (1)
- hartige taart (2)
- Indonesisch (6)
- Italiaans (10)
- KHB (32)
- Lunch (14)
- Midden Oosten (16)
- ontbijt (2)
- ovenschotel (16)
- Pasta-gerechten (4)
- peulvruchten (8)
- Salades (7)
- sauzen (10)
- soep (5)
- Stoofpot (2)
- Vegetarisch (15)
- Vis (5)
- vleesgerecht (2)
dinsdag 7 maart 2023
Griekse witte bonensoep
maandag 6 maart 2023
Gevulde portobello uit de airfryer
Gevulde portobello
Wat heb je nodig voor 2 personen;
zondag 5 maart 2023
Geroosterde aubergine met ui uit de airfryer
Geroosterde aubergine met ui uit de airfryer
Wat heb je nodig;
Parelcouscoussalade
Parelcouscoussalade
Parelcouscoussalade , wat is dat lekker , die kleine witte parelbolletjes die zijn echt lekker. Nog nooit geprobeerd dan word het nu de tijd en maak deze lekkere salade eens.
Het is snel klaar en gezond , alles zit erin ,
lekker voor de lunch als bijgerecht bij je Midden Oosterse maaltijd, of voor bij de BBQ
Wat je nodig heb staat eigenlijk al op de foto , maar ik zal het toch even opschrijven
Voor 2 personen heb je nodig;
vrijdag 3 maart 2023
Pastinaakmousseline
Pastinaakmousseline
Pastinaak een lange witte wortel als je hem ziet, en heeft een zoetachtige anijssmaakHij groeit in Nederland en in deze tijd word dat steeds belangrijker. Ook niet zo duur en je krijgt een behoorlijk portie groente binnen die gezond is.
Met veel Vit C en veel calcium.
Je kunt het mengen als puree met gewone aardappel ook lekker voor de hutspot..
Ook bakken als je ze in plakjes snijd.
Ik maak er een hele zachte mousseline mee, heerlijk van smaak. Dat is smeuiger dan een puree.
Ik heb niet helemaal genoeg en doe er wat aardappels bij.
Wil je KHB eten laat de aardappels weg.
Wat hebben we nodig;
zaterdag 11 februari 2023
Geconfijte venkel in wijn met saffraan en harissa
Geconfijte venkel in wijn met saffraan en harissa
Wat hebben we nodig voor 2 pers.
Harissasasaus
donderdag 9 februari 2023
Shaksuka
Shaksuka
Wat hebben we nodig voor 1 persoon;
dinsdag 7 februari 2023
Limburgs zoervleisj
Limburgs zoervleisj
Limburgs Zoervleisj op de orginele manier, of op zijn Hollands ;Limburgs zuurvlees.
Dit blijft een favoriet gerecht ook bij ons in huis.
We wonen niet voor niks in Limburg.
Ik maak het voor 2 dagen èèn keer zeer traditioneel met dikke patat en mayonaise.
En ik had de lekkerste mayonaise die ik zelf heb gemaakt.
De dag erop met knolselderijpuree.
Het is heerlijk vlees met azijn, peperkoek, en appelstroop de Limburgse van Canisius.
Neem er de tijd voor je bent er even zoet mee;
dag 1 in de marinade.
dag 2 braden tot heerlijk zoervleisj.
dag 3 eten en dan mag het Limburgs zoervleisj heten.
Bij de welbekende tv koks of instakokkies zul je niet lezen dat het een dag in de marinade moet staan of word peperkoek vervangen door speculaaskruiden .Het heeft er allemaal niks mee te maken dat je lekker zoervleesj maakt.
Ik schrijf het hier op..maar speel een beetje met de appelstroop en peperkoek.
Peperkoek is voor de smaak en de binding.
Neem rundvlees met een randje vet ,sucadelappen of riblappen.
Azijn met dezelfde hoeveelheid water vermengd dat de uien en vlees goed onder staan.
Wat hebben we nodig;
Knolselderijpuree
Knolselderijpuree
Als je 1 keer knolselderijpuree heb gegeten kies je daar bijna altijd voor ,Het is ontzettend lekker, veel smaak meer als aardappelpuree.
Wat hebben we nodig ;
De knolselderij helemaal schillen en in blokjes snijden.
ui en knoflook klein snijden.
Roomboter in de pan laten smelten en ui en knoflook aanfruiten.
knolselderijblokjes erbij en omscheppen door de boter.
bouillon erbij tot alles net niet onder staat.
thym,zwarte peper erbij en deksel op de pan laat het een kwartier koken
Deksel eraf en vocht laten inkoken
Als de knolselderij gaar en zacht is pureren met de stamper, daarna doe ik het nog even na met de staafmixer. Misschien wat roomboter erdoor,is het te droog een beetje room
Wat rucola er door heen roeren.
En lekker gaan eten
Of zonder rucola.
maandag 6 februari 2023
Komkommer met humus
Komkommer met humus
Zelfgemaakte humus zijn we wel achter dat deze veel lekkerder is als de gekochte uit de winkel.Het is geen recept alleen een hulpje van wat te eten als lunch
Maak je hem zelf is de humus zijdezacht ,met meer smaak.
Als je over heb is het niet zo lang houdbaar , ik eet het dan als lunch op.
.Je kunt het ook `s avonds als borrelhapje neerzetten.
recept humus:
Als lunch lekker met granaatappelpitjes wat tomaatjes en plakjes brie..
Deze humus vult ,het is echt niet te weinig